Uludağ Orhaniye Alaçam Şelalesi Dağ Evi Etkinliği on sekiz kişilik harika bir ekiple muhteşem bir hafta sonu dağ evi ve karda trekking etkinliği yaptık.
Uludağ Orhaniye Alaçam Şelalesi Dağ Evi Etkinliği
Uludağ Orhaniye Alaçam Şelalesi etkinliğimizde lokasyon olarak Uludağ’ın eteklerinde Orhaniye Köyü‘ndeydik. Geçmişi uzun yıllara dayanan bu köyün insanları da bir o kadar sıcak kanlı ve samimiler. Bizler için dağ evini ayarlayan Sebahattin Tosun‘a ve iyi kalpli ev sahiplerine, ne kadar teşekkür etsek azdır.
Dağ Evi Kiralayabilirsiniz
Bunu belirtmeden geçemeyeceğim; dilerseniz sevdiklerinizle, dostlarınızla güzel bir hafta sonu geçirmek için dağ evi kiralayabilirsiniz. Uludağ’da oteller bölgesine doğru hem yolun uzak olması, hem de fiyatların bir hayli pahalı olması bu durumu zor kılabiliyor.
Bizim hafta sonunu geçirdiğimiz dağ evi, büyükçene bir salona, Amerikan mutfağa, 2 ayrı odaya, banyo tuvalete sahip, kuzine odun sobası olan şirin bir mekandı. Dilerseniz günlük 200 liraya kiralamanız mümkün. Ev resimlerde göründüğü gibi güzel, manzaralı, eşyalı bir yer. Düşünenler olursa bu yazımın altına yorum yaparak bilgi alabilir…
Keyifli Bir Hafta Sonu
Orhaniye Köyü‘ndeki dağ evi etkinliğimiz harika geçti. Kalabalık bir ekip olmanın ve herkesin bir işin ucundan tutması ile organize olarak bir şeyler yapmak, sobanın üzerine kestane ve mandalina kabuğu koyarak çocukluk anılarımıza dönmek ve günün sonunda da karlar üzerinde bahçeye yaktığımız kocaman ateşin başında oturarak, şarkılar söyleyip eğlenmek gerçekten çok eğlenceliydi.
Bu tam olarak bir kamp etkinliği olmadı. Evde kaldığımız için dağ evi etkinliği diyoruz, fakat pazar günü Alaçam Şelalesi‘ne güzel bir yürüyüş düzenledik. Orhaniye Alaçam Şelalesi, köye beş kilometre civarı bir mesafede yer alıyor. Bursa’dan gelirken önce Osmaniye Köyü çıkıyor karşınıza sonra ise Orhaniye Köyü.
Orhaniye Köyü Alaçam Şelalesi
Uludağ Orhaniye Alaçam Şelalesi nispeten şehre daha yakın olan bu sevimli dağ köylerinin etrafında çam ağaçlarından oluşan bitki örtüsü ile karlar üzerinde yürürken sanki Karadeniz’de bir yerdeymişsiniz gibi hissediyorsunuz.
Uludağ Orhaniye Alaçam Şelalesi‘ne yürüyüş yolu tabiki bazı yerlerde engebeli, hafif tırmanış, inişli olabiliyor. On sekiz kişilik ekibimizin tamamı yürüyüşe gelemese de yine de kalabalıktık. Yolda sık sık tilki ayak izleri ve tavşan ayak izlerine rastladık. Şelaleye çok yaklaştığımız noktada en heyecan verici kısım sanırım derenin üzerindeki köprüden geçtiğimiz kısımdı ki az kalsın gidişte bende karda kayıp düşüyordum. 🙂
Köprü derenin üzerinden 2 metreye yakın yükseklikte tek tarafında ahşap trabzanı olan alt kısmı ahşap merdiven gibi ortaları boş olan bir yapı. Zaten etraf çok fazla karlı olduğu için nereye bastığımız bazen görülemeyebiliyor. Acele etmeden dikkatli geçmek lazım ki o yorgunlukla dönüş anında bir arkadaşımız köprünün tam orta kısmında düşme tehlikesi yaşadı. Aşağıda su aşırı fazla olmasa da hem irili ufaklı kayaların olması, hem de havanın ve suyun soğukluğu heyecanı daha da arttırıyor haliyle.
Dönüş yolunu biraz uzattık, Osmaniye Köyü tarafından dolanarak dönük, gideceğimiz Orhaniye Köyü ile arasında 2 kilometre falan var. Tabiki bu köyler artık mahalleye dönüştürülmüş ancak eski köy özelliğini hala koruyor olması çok güzel. Eve varırken trekking etkinliğimizde toplamda on beş kilometre yürümüş olmanın hafif yorgunluğu yanında en kötüsü de fazlasıyla acıkmış olmamızdı. Bizi dağ evinde bekleyen ve bize sofra hazırlamış, çay demlemiş olan arkadaşlarımıza da çok teşekkürler. O an yemek yiyebiliyor olmak o kadar iyi geldi ki… 🙂
Fotoğraflar, o günden kalan çok güzel hatıralar oldu bizlere. Umarım en yakın zamanda bu sevgi dolu ekiple, doğa tutkunu bu güzel insanlarla yine bir etkinlikte bir arada olabiliriz.